גלידת פופקורן

גלידת פופקורן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלידת פופקורן
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 5-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם גרעיני תירס יבשים
  • ליטר שמנת מתוקה השף הלבן
  • 250 גרם סוכר
  • 5 חלמונים
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה
  • לרוטב טופי:
  • 200 גרם סוכר
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן
  • 50 גרם חמאה
  • לנועזים:מלח גס

אופן הכנה:

אופן ההכה: 1.מחממים סיר עמוק על להבה גבוהה,מניחים בסיר את גרעיני התירס עם 2 כפות שמן קנולה ומערבבים. 2.סוגרים את הסיר עם מכסה,ונותנים לגרעינים להתפצפץ לפופקורן,מכבים את האש עד שלא שומעים יותר התפצפצויות מתוך הסיר. 3.לתוך הסיר עם הפופקורן יוצקים את השמנת והסוכר ומרתיחים,מבשלים כ5 דקות,מכבים את האש ומניחים בצד ל-10 דקות לספיגת טעמים. 4.מסננים מהתוכן ומחזירים את השמנת בעלת טעם הפופקורן לסיר 5.מחממים מעט את החלמונים, טורפים ומזלפים מעט מהשמנת החמה לחלמונים, 6.טורפים ויוצרים השוואת טמפ'. 7.מכניסים את החלמונים לסיר ובעזרת מטרפה טורפים היטב על להבה בינונית כ2 דקות. 8.מכבים את האש,מוסיפים מלח וחמאה ומעררבים. 9.מקררים כשעתיים.
  לבנתיים מכינים רוטב טופי: 1.מניחים את הסוכר במחבת על אש בינונית ונותנים לסוכר להיהפך לאט לקרמל,מערבבים בעדינות מידי פעם. 2.לאחר שכל הסוכר נהפך לקרמל מוסיפים את השמנת לקרמל,מבשלים כ-10-15 דקות עד להסמכה. 3.מצננים כ-5 דקות ומוסיפים לבסוף את החמאה ומערבבים.
4.את תערובת הגלידה יוצקים למכונת גלידה, לכ-20 דקות עד לקבלת מרקם הרצוי, 5.תוך כדי שהמכונת גלידה עדיין עובדת מזלפים מרוטב הטופי לתוך הגלידה ליצירת ערוצי טופי בתוכה. 6.לנועזים יותר-בסוף הכנת הגלידה,לפזר מעט מלח גס או מלח שחור על הגלידה ולערבב.  
דרג: