גלידת עוגת גבינה ופירות אדומים

עוגת גבינה קפואה, עשירה וחגיגית במיוחד בשילוב פירות אדומים

מאת: עורך השף הלבן \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
גלידת עוגת גבינה ופירות אדומים
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 25 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לפירות:
  • 1 כוס פטל
  • 1כוס דובדבן מגולען חצוי
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר דמררה
  • 1 כף קורנפלור
  • 4 כפיות מיץ לימון
  • לגלידה:
  • 3/4 כוס תות חתוך לקוביות
  • 100 גרם שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 120 גרם קרם פטיסייר
  • 240 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
  • 100 גרם שמנת חמוצה 15% תנובה
  • 1 כפית גדושה דבש
  • לפירורים:
  • 1 כוס עוגיות חמאה מפוררות
  • 40 גרם חמאת תנובה מומסת
  • לפטיסייר:
  • 2 כוסות חלב "בטעם של פעם" תנובה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/3 כוס קורנפלור
  • 6 חלמונים
  • 3 כפות חמאה "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 1 מקל וניל חצוי

אופן הכנה:

הכנה:
1. שכבת הפירות: שמים את כל מרכיבי השכבה בסיר קטן ומבשלים  על אש בינונית עד להסמכה קלה. מעבירים לקירור. מוזגים לתוך תבניות סיליקון מרובעות בגודל 3.5 על 3.5 ס"מ ומכניסים למקפיא למשך 3 שעות.
2. קרם הפטיסייר: בעזרת מטרפה מערבבים היטב בקערה את הקורנפלור, החלמונים והסוכר. בסיר בינוני מביאים את התערובת לרתיחה עם החלב והווניל. תוך ערבוב מתמיד שופכים באיטיות את החלב לתוך תערובת הביצים. מחזירים את התערובת לסיר על אש בינונית, תוך ערבוב במטרפה, עד שהתערובת מסמיכה ונוצר קרם סמיך. מסננים. ממתינים 5 דקות ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב עד שלא יהיו גושים. שומרים את הקרם בקירור עד לשימוש.
3. שכבת הגבינה: מקציפים את השמנת עד שהיא יציבה ועומדת. מערבבים פנימה את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, קרם הפטיסייר והדבש, ולבסוף מקפלים פנימה את התותים.
4. מוזגים את המלית מעל שכבת הפירות שהתייצבה, אך לא עד הקצה כדי להשאיר מספיק מקום לשכבת הפירורים. מוסיפים מקל של ארטיק באמצע התערובת ומחזירים למקפיא ל-3 שעות.
5. שכבת הפירורים: מערבבים את החמאה המומסת עם הפירורים, דוחסים לתוך המרווח שנשאר בתבניות ומקפיאים שוב.
6. מוציאים את הגלידה מהתבניות ומשאירים בחוץ למשך כ-5 דקות לפני ההגשה.
דרג: