גלידת מנגו ויולו שוקולד־חלב

קינוח מושלם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
גלידת מנגו ויולו שוקולד־חלב
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות/ תבניות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן מסדרת "השף הלבן"
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 גביע (125 מ"ל) יולו שוקולד־חלב
  • ½1 כוסות מחית מנגו (ממנגו מתוק ובשל)
  • 3 כפות ריבת חלב
  • 2 כפות רום (משקה, לא תמצית)
  • להגשה
  • ½ כוס (125 מ"ל) מחית מנגו
  • תלתלי שוקולד חלב

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מכינים 8 תבניות עיצוב אישיות מסיליקון (תכולת כל תבנית 125 מ"ל), או תבנית מוארכת שתכולתה 1 ליטר.
2. בקערה גדולה מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מורידים 3 כפות קצפת לקערית, מוסיפים לקערית את היולו ומערבבים בתנועות קיפול.
3. בקערה שלישית מערבלים את מחית המנגו עם ריבת החלב ועם הרום. מוסיפים את התערובת לקערית הקצפת ומאחדים בתנועות קיפול.
4. יוצקים כפית גדושה מתערובת היולו לכל תבנית. ממלאים עד חצי הגובה בתערובת המנגו, מחלקים את שארית תערובת היולו בין התבניות ומכסים בתערובת המנגו הנותרת. חובטים את התבניות במשטח העבודה כדי לשחרר בועות אוויר כלואות. מכסים כל תבנית בפלסטיק דביק, ומקפיאים במשך 4 שעות לפחות.
5. להגשה, מחלצים את הגלידה מתבניות העיצוב והופכים על צלחות הגשה. מעטרים במחית מנגו ובתלתלי שוקולד ומגישים.
דרג: