גלידת ליים ופליו

גלידה ביתית בטעם לימון עדין

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: לאה שקורי

דרג:
גלידת ליים ופליו
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 375 גרם חלב
  • 375 גרם שמנת
  • כף עלי פליו מיובשים (נענע מרוקאית) או עלי לואיזה.
  • ½ כף עלי זוטא לבנה מיובשים
  • 180 גרם סוכר
  • 6 חלמונים
  • 1 כף גרידת ליים או לימון

אופן הכנה:

1. מרתיחים שמנת, חלב, פליו, עלי זוטא ולימון.
2. טורפים סוכר וחלמונים לתערובת אוורירית. מכניסים לבן-מרי (קערה בתוך סיר מים מהבילים) ומשווים טמפרטורות עד שהתערובת מגיעה ל- 70 מעלות.
מקררים למשך לילה ומסננים.
3. את כדור הגלידה שהכנתם מניחים על הספונג'. 
דרג: