גלידת יוגורט ופטל

גלידת יוגורט ופטל

מאת: לאה שקורי

דרג:
גלידת יוגורט ופטל
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לרוטב פטל:
  • 50 גרם פטל קפוא
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 100 מ"ל מים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 200 מ"ל מיכל יוגורט גדול, לפחות 4.5% שומן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. הכנת רוטב פטל: בקלחת קטנה שמים פטל, סוכר ומים. מבשלים כ- 5 דקות (לאחר הרתיחה) על להבה בינונית. מצננים מעט.
2. שמים את רוטב הפטל במעבד מזון ומעבדים קלות. מעבירים את הרוטב דרך מסננת רשת על מנת להפריד את הגרעינים מהרוטב. מקררים את הרוטב לגמרי.
3. בקערה מערבבים את הקצפת עם היוגורט.
4. מקפלים פנימה את רוטב הפטל (ניתן להשאיר כפות ספורות לקישוט הגלידה המוכנה). מערבבים קלות בלבד.
5. יוצקים למיכל קטן עמיד בהקפאה ומקפיאים למשך 8 שעות או לכל הלילה.

דרג: