גלידת זעפרן, מי ורדים ופיסטוקים

גלידת זעפרן, מי ורדים ופיסטוקים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלידת זעפרן, מי ורדים ופיסטוקים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ליטר חלב 3%
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כף אבקת סחלב
  • מספר חוטי זעפרן(לפי הטעם)
  • 1/2 כוס מי ורדים
  • 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים גס

אופן הכנה:

  • שעתיים לפני הכנת הגלידה, מוזגים לכלי שטוח חצי מיכל של שמנת מתוקה ומקפיאים לשעתיים.
  • מערבבים את הסוכר עם הסחלב, מוסיפים את החלב וחצי ממיכל השמנת ומערבבים היטב, מוסיפים את המי ורדים, חוטי הזעפרן ומערבבים. במידה ויש לכם מכונת גלידה, שמים את התערובת במכונה למשך 40 דקות, במידה ואין מכונה, מקפיאים את התערובת, לאחר 20 דקות מוציאים ומערבבים, ושוב פעם מקפיאים וחוזרים על התהליך עוד פעמיים בסה"כ 3 פעמים.
  • לאחר ערבוב הגלידה בפעם השלישית מוציאים את השמנת שהקפאנו ומגרדים אותו מהכלי השטוח ומוסיפים לגלידה שערבבנו, מוסיפים את הפיסטוקים, מערבבים ומחזירים למקפיא למשך 6-7 שעות עד לקבלת המרקם הרצוי.
  • אופן ההגשה: שמים בכלי לגלידה, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.

  • דרג: