גלידת וניל עם קינמון ורוטב שוקולד חם

עושים שדרוג לגלידה הביתית

מאת: לאה שקורי

דרג:
גלידת וניל עם קינמון ורוטב שוקולד חם
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 כדורי גלידת וניל
  • 50 גרם שקדים מולבנים קלויים
  • לרוטב שוקולד חם:
  • 100 גרם שוקולד מריר משובח
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • קינמון, תפוז וג'ינג'ר
  • 120 מ"ל שמן זית
  • קליפות תפוז מתפוז אחד גדול (כתום)
  • 1 מקל וניל בינוני
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

אופן הכנה:

1. לפחות יומיים-שלושה לפני ההכנה, מכינים שמן קינמון, תפוז וג'ינג'ר: מחממים שמן עם שאר החומרים ומבשלים בחום נמוך כ-30 דקות. מוציאים את מקל הקינמון, טוחנים ומסננים.
2. ביום ההכנה, מביאים שמנת לסף רתיחה, מכניסים לתוכה שוקולד שבור לחתיכות. למכבים את האש, מערבבים היטב ומסננים.
3,הגשת המנה: בצלחת עמוקה יוצקים רוטב שוקולד פושר. מניחים במרכז כדור גלידת וניל, יוצקים מעל ומסביב את השמן המתובל, ומפזרים שקדים מולבנים קלויים.

דרג: