גלידת הפתעות בטעם של פעם

חשבתם שמוכרחים מכונת גלידה בשביל להכין גלידה? חשבו שנית: מתכון לגלידת יוגורט ביתית שכל אחד יכול להכין

מאת: ויויאנה מורבסקי

דרג:
גלידת הפתעות בטעם של פעם
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/4 2 כוסות חלב
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות יוגורט עוגת קרם גבינה ותותים של יופלה (או כל טעם שאוהבים)
  • 1/4 כוס סירופ תירס
  • ½ 1 כוסות שמנת עמידה של השף הלבן

אופן הכנה:


1. יוצקים את החלב לסיר קטן, מפזרים מעל את אבקת הג'לטין ומניחים ל-10 דקות.
2. מחממים על להבה נמוכה ומוסיפים את הסוכר והמלח, בוחשים ומחממים עד להמסת הסוכר והג'לטין, מסירים מהאש, מצננים לחלוטין.
3. מוסיפים את היוגורט והסירופ, מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת.
4. מעבירים לכלי סגור ומקררים 3 שעות במקרר לפחות.
5. מעבירים למכונת גלידה ופועלים לפי ההוראות, או - להכנה ללא מכונת גלידה:
יוצקים את התערובת לכלי שטוח מפסטיק, מכניסים למקפיא ומקררים כשעה, מוציאים ומגרדים לתוך התערובת את התערובת שהתגבשה בדפנות הכלי ומחזירים להקפאה, חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד להתגבשות כל התערובת, במשך כל התהליך לשמור על כלי מכוסה בהקפאה.
ניתן להוסיף 200 גר' שוקולד מריר קצוץ ולהוסיף לחלב החם, לערבב עד להמסה.
ניתן להוסיף לתערובת כל פרי טרי או מהקפאה קצוץ בכמות של 2 כוסות.

דרג: