גלידת דבש ושבבי אגוזים

קינוח גלידה ביתי ומתוחכם בטעמי דבש, קוניאק ואגוזים, מומלץ להגשה בראש השנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלידת דבש ושבבי אגוזים
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ביצים
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 שקית קטנה של אבקת סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 200 גרם דבש
  • 350 מ"ל שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות קוניאק
  • 3/4 כוס אגוזים

אופן הכנה:

הכנה:
1. מעבירים את האגוזים לשקית, מוציאים את האוויר ובעזרת מערוך מרסקים לחתיכות גסות.
2. מרתיחים מים, כ- 1/3 מגובה סיר קטן. מסירים מהאש.
3. מניחים במים החמים את צנצנת הדבש פתוחה ומשהים ל-10 דקות, כך שהדבש יתרכך ויהיה כמעט נוזלי. מוציאים בזהירות ומצננים מעט, מוציאים 200 גרם של דבש לכוס מדידה.
4. מרתיחים מים בסיר. לאחר הרתיחה מניחים סיר מעט גדול יותר (בן מארי), יש לשמור שהמים לא יגעו בסיר העליון.
5. מכניסים לסיר העליון של הבן מארי את הביצים, החלמון וסוכר הווניל.
6. טורפים ללא הפסקה עד שהבלילה מתחילה להתחמם לטמפרטורה של 60 מעלות לערך ולהתקבל מרקם בהיר ותפוח מעט. מוסיפים את הדבש והקוניאק לאט תוך טריפה מתמדת, עד שמתקבלת בלילה אחידה, מסירים מהאש ומצננים.
7. מעבירים את תערובת הביצים אל המיקסר, טורפים לצינון עד שמתקבל מרקם מעט בהיר יותר. מוסיפים את האגוזים.
8. מעבירים לקערה גדולה נפרדת ומקפלים את התערובת.
9. מנקים היטב את קערת המיקסר ומקציפים את השמנת, כאשר הקצפת מתחילה להתייצב, מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
10. מוסיפים תוך קיפול את הקצפת אל תערובת הביצים.
11. מעבירים את הגלידה לקופסת פלסטיק בעלת מכסה מתאים.
12. מקפיאים ל-12 שעות לפחות.
13. מגישים בעיטור אגוזים ודבש.
דרג: