גלידת בננות שוקולד צ'יפס

גלידת בננות ביתית, טעימה וממכרת מ-4 מצרכים בלבד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורלי כהן בעלת הבלוג "חיים וטעים"

דרג:
גלידת בננות שוקולד צ'יפס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 בננות בשלות
  • 2 מעדן סויה במתיקות מעודנת תנובה
  • 2 כפות שוקולד צ'יפס (מינימום 60% מוצקי קקאו)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • להגשה:
  • 2 כפות שוקולד צ'יפס (מינימום 60% מוצקי קקאו)
  • אופציונלי: מעט סירופ מייפל או סילאן

אופן הכנה:

1. קולפים את הבננות וחותכים כל בננה ל- 4 טבעות.
2. מקפיאים את הבננות ללילה (מינימום 6 שעות, זה לא עובד עם הבננות לא קפואות).
3. לקראת ההגשה מוציאים את הבננות מהמקפיא ומכניסים אותן קפואות למעבד מזון.
4. מוסיפים את המעדנים ותמצית הוניל ומפעילים את המעבד בפולסים עד לקבלת מרקם אחיד של גלידה.
5. מוסיפים 2 כפות שוקולד צ'יפס ומפעילים שוב לערבוב קל.
6. מעבירים מיד לקעריות הגשה ומעטרים ביתרת השוקולד צ'יפס.
7. להגברת המתיקות ניתן לזלף מעל מעט סירופ מייפל או סילאן.
דרג: