גלידת אגוזים עם פצפוצי קרמל

גלידה עם פצפוצים של אגוזים מצופים בקרמל וטעם מופלא של אגוזי לוז

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אביגיל מייזליק

דרג:
גלידת אגוזים עם פצפוצי קרמל
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם אגוזי לוז (בונדוק)
  • 4 ביצים מופרדות
  • 50 גרם שוקולד
  • כוס סוכר
  • שמנת צמחית
  • שליש כוס סוכר חום
  • מעט שמן

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. קולים את האגוזים בתנור בחום של 180 מעלות 7-8 דקות עד שהקליפה זהובה ונסדקת וריח נעים של קלייה עולה מהאגוזים (זהירות לא לשרוף אותם). מוציאים, מצננים מעט ומשפשפים בתוך מגבת מטבח נקיה עד שרוב הקליפה נפרדת מהאגוזים.
שומרים 3/4 מהכמות בצד ואת השאר קוצצים גס.
2. מכינים את הפיצפוצים: שמים במחבת את הסוכר החום וממיסים עד לקבלת קרמל זהוב. מוסיפים בזהירות את רבע האגוזים הקצוצים ובוחשים עד שהקרמל נמס מחדש.
3. משמנים צלחת חסינת חום במעט שמן ויוצקים עליה בשכבה דקה את הקרמל עם האגוזים. מצננים היטב וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת פיצפוצים.
4. מכינים את הגלידה: מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקצף בהיר ותפוח. טוחנים במעבד מזון את האגוזים והשוקולד ומוסיפים לתערובת החלמונים.
5. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב ומקפלים לתוך התערובת.
6. מקציפים את הקצפת עד שהיא מתייצבת ומקפלים לתוך התערובת. מוסיפים חצי מכמות פיצפוצי האגוזים ומערבבים את הכול לתערובת אחידה.
7. מעבירים לתבנית אינגליש קייק שבתחתיתה מונחת רצועה של ניר אפיה (להוצאה נוחה של הגלידה) ומפזרים על הגלידה בצורה אחידה את שארית הפיצפוצים. מקפיאים לפחות לשמונה שעות.

טיפ: לארוע חגיגי במיוחד ניתן להכין כמות נוספת של קרמל עם אגוזים אך במקום לטחון אותו לפצפוצים - לשבור אותו לחתיכות ולקשט איתו כל מנה אישית.
דרג: