גלידה פרסית

גלידה פרסית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלידה  פרסית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת שמנת מתוקה
  • 4 כוסות חלב
  • 0.75 כוס סוכר
  • 4 כפיות אבקת סחלב
  • 0.25 כפית זעפרן
  • 3 כפות מי ורדים פרסיים ( "גלוב " ) או " מי ורדים רגילים " .
  • מעט פיסטוקים קלופים וחתוכים ( להגשה )
  • מי ורדים

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1 . מעבירים את השמנת לכלי שטוח ומקפיאים. 
2 . מוהלים היטב את אבקת הסחלב 
עם כוס חלב חם וסוכר . 
3 . מוסיפים את התערובת לחלב החם שבסיר 
ומרתיחים בערבוב מתמיד 
עד שנוצרת תערובת קצת דביקה. 
4 . מורידים מהאש . 
5 . מוסיפים את הזעפרן ומי ורדים ומערבבים. אפשר לערבב את הזעפרן עם מי ורדים או מי ורדים פרסיים הנקראים "גלוב".
6 . מקררים שעתיים .  מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן. 
7 . מוציאים את השמנת מהמקפיא ,חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים למכונה . 
8 . מגישים בין 2 ופלים עגולים ומפזרים מעליהם את הפיסטוקים הקלופים והחתוכים.  

דרג: