גלידה מסטיק טורקית ( דונדורמה )

מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים - טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד - העיקר שיהיה מתוק!

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלידה  מסטיק  טורקית  (  דונדורמה  )
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות חלב - (רצוי עם הרבה שומן)
  • 2 כוסות שמנת מתוקה (% 36 אחוזי שומן או % 40 אחוזי שומן)
  • 3/4 כוסות סוכר
  • 2 כפיות אבקת סחלב
  • 1/4 כפית מסטיקא טחונה
  • 1 כפית מי ורדים (לא חובה)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1 . כותשים את המסטיקא עם 2 כפיות סוכר אחרי 15 דקות שהיו בהקפאה, כדי למנוע היצטברות של גושים בתחתית.

2 . אחר כך בקערה מערבבים חצי כוס חלב קר עם המסטיקא ועם הסוכר עד שהכל מתערבב .

3 . ממיסים את הסחלב לתוך הקערה עם חצי כוס חלב קר.

4 . מחממים את שאר כוס החלב בתוך בתוך סיר על אש נמוכה.

5 . אחרי זה מערבבים מהר עם החלב החם לתוך העיסה של המסטיקא.

6 . אחר כך מוסיפים את הסחלב המומס לתוך שאר הסוכר ועם השמנת המתוקה.

7 . מעבירים את התערובת לתוך הסיר ומרתיחים על אש בינונית למשך 20 דקות וממשיכים לערבב מדי פעם כדי למנוע דביקות.

8 . אחרי 20 דקות מסירים מהאש ומקררים את הכל לטמפרטורת החדר.

9 . כשזה מתקרר מעבירים את הכל לתוך מכונת גלידה ומעבדים עד שזה נעשה מוכן וקשה.

10 . אחרי שזה מוכן מעבירים למקפיא .


 רצוי לפני ההגשה להפשיר את זה למשך 10 דקות כדי שזה יתרכך קצת *


דרג: