גלידה מטוגנת

שילוב מענג בין גלידה קרה ובצק מטוגן, מנת קינוח יוצאת דופן וטעימה ביותר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלידה מטוגנת
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם גלידה
  • 12 עלי פילו
  • חצי חבילה חמאה מומסת
  • חצי כוס שמן לטיגון
  • תוספת:
  • כוס פיסטוקים טחונים/ או קוקוס קלוי / או בוטנים טחונים /פרורי ביסקיויטים ...

אופן הכנה:

הכנה:
1. יוצרים מהגלידה כדורים קטנים (בערך בגודל כדור פינג פונג) ומקפיאים אותם עד שהם ממש קפואים וקשים.
2. לוקחים עלה פילו וחותכים לריבוע בגודל 15 סמ' על 15 סמ', מורחים בחמאה ומפזרים את התוספת (על פי העדפה וטעם). מניחים מעליו עוד עלה וגם עליו תוספת ובמרכז העלה שמים את כדור הגלידה הקפוא. 
3. סוגרים את עלי הפילו לצורת שקיק, קושרים ומטגנים מייד בשמן חם מאוד ועמוק למשך 10 עד 15 שניות.
4. מגישים עם מעט אבקת סוכר או סירופ מייפל .
 

דרג: