גלידה ביתית

אין כמו מנת גלידה ביתי איכותית בקיץ החם

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלידה ביתית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות חלב 3%
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)לא חייב
  • 1 כוס סוכר

אופן הכנה:

1. מערבבים יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. מוסיפים את השמנת ומערבבים ידנית.
3. מכניסים את התערובת לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ, ושמים במקפיא.
4. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, מערבבים אותה שוב במיקסר. מכניסים שוב לתבנית, משטחים אותה ומחזירים שוב למקפיא. אחרי 4-3 שעות הגלידה מוכנה.
5. התוספות לטעמים השונים:
לגלידת שוקולד, הוסיפו 150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול).
לגלידת אגוזים, הוסיפו 150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים.
לגלידת ריבת חלב, הוסיפו 100 גרם ריבת חלב.
לגלידת וניל עם עוגיות, הוסיפו 150 גרם עוגיות שבורות.
לגלידת וניל עם פצפוצי שוקולד, הוסיפו 50 גרם שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).


 

דרג: