גלידה ביתית

גלידה ביתית טעימה ומהירה

מאת: לאה שקורי

דרג:
גלידה ביתית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 4-6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מקל וניל
  • 4 כפות סוכר גדושות
  • 4 ביצים מופרדות
  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • קורט מלח
  • תוספות
  • פירות/שוקולד/אגוזים/פירות יבשים/עוגיות/מייפל/סילאן

אופן הכנה:

אופן ההכנה

1. חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את הזרעים לקערת ערבול.
2. מוסיפים לקערה את הסוכר והחלמונים ומקציפים עד שהתערובת בהירה.
3. בקערה נפרדת, מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך ולא נוקשה מדי.
4. בקערה נוספת, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף יציב מאד.
5. מוסיפים לחלמונים את התוספות (פירוט בהמשך), את הקצפת וקצף החלבונים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מעבירים לכלי גדול או לכלים אישיים, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לכ-4 שעות לפחות.

תוספות

מוסיפים כל פרי שאוהבים, קצוץ דק. ניתן להוסיף תיבול של קינמון, וניל או ציפורן.
ניתן להוסיף שוקולד מגורר, אגוזים, מייפל משובח או סילאן, פירות יבשים ועוגיות שבורות לחתיכות.


דרג: