גלידה בטעם שוקולד

גלידה בטעם שוקולד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: לאה שקורי

דרג:
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שמנת מתוקה להקצפה 38% של השף הלבן
  • 0.5 כוס חלב
  • 3 כפות סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר משובח
  • גביע של יופלה בטעם תות או כל טעם אחר,

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.מביאים לרתיחה את השמנת, החלב והסוכר, מסירים מהאש
2.מוסיפים את הגביע היופלה,השוקולד המריר, בוחשים עד להמסה מוחלטת.
3.מצננים את התערובת במקרר ל 6 שעות.
4.מקציפים עד לקבלת קרם יציב.
5.יוצקים לקערת הגשה ומקפיאים,

רוטב שוקולד:
1.שופכים את השמנת לקערה המתאימה למיקרוגל.
2.שוברים לתוכה את השוקולד ומפעילים את המיקרו ל- 2 דקות. בודקים אם השוקולד נמס, במידה ולא - מחזירים לעוד חצי דקה, וכן הלאה עד להמסה מלאה של השוקולד.

אופן ההגשה
1.מניחים כדור גלידה מכל טעם על צלחת הגשה.
2.מזליפים מעליהם הרבה רוטב שוקולד, ומקשטים ב: סוכריות עדשים, מרשמלו, פצפוצי שוקולד.
3.אפשר להוסיף חתיכות פרי וכן הלאה.
 
דרג: