גזר גמדי בווניל וקפה

תוספת צבעונית וטבעונית בעלת טעמים מפתיעים שתלך נהדר לצדה של כל מנה עיקרית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גזר גמדי בווניל וקפה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית (800 גרם) גזר גמדי מוקפא "סנפרוסט"
  • 50 גרם מרגרינה
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1/3 כוס סוכר (או לפי הטעם)
  • 1 כף מלח (או לפי הטעם)
  • 1 כוס מים רותחים
  • מעט זנגביל טחון (לא חובה)

אופן הכנה:

1. שמים את כל החומרים יחד במחבת גדולה ועמוקה, ומוסיפים את המים הרותחים.
2. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10 דקות.
3. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה, ומאדים תוך כדי ערבוב עד שהגזר מזוגג.
טיפ: אפשר לצרף לגזר (בשלב הכנה מספר 1) כל פרי יבש שיש לכם בבית ולהעשיר את טעמו בכל מרקחת שברשותכם.

דרג: