גולאש בקר עם סלק גזר ותפוחי אדמה

מי לא אוהב גולאש? קבלו מתכון למנה בשרית אותנטית וטעימה בטירוף

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גולאש בקר עם סלק גזר ותפוחי אדמה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג קוביות בשר לגולש
  • 3 יחידות סלק חתוך לקוביות
  • 3 גזרים חתוכים לחתיכות גדולות
  • 4 יחידות תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 בצלים בינונים חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 2 כפות פפריקה
  • 4 כפות אבקת מרק בקר
  • 1 כוס יין אדום
  • 3 כפיות שום כתוש
  • 2.5 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן

אופן הכנה:

1. מטגנים מעט את קוביות הבשר, מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
2. באותו הסיר מטגנים את הבצל ומזהיבים אותו, מוסיפים את הגזר, מערבבים ומוסיפים את קוביות הסלק. מערבבים היטב.
3. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה, אבקת המרק, השום הכתוש ומערבבים. מוסיפים לתוך הסיר את היין וכוסות המים ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את הבשר עם הנוזלים שיצאו ממנו כשנח בצד.
5. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. ב- 1/2 שעה האחרונה מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מבשלים עד שהבשר רך והסלק מבושל לחלוטין. יש לערבב מדי פעם ולהוסיך מים רותחים על פי הצורך.
6. לפני ההגשה טועמים ומשלימים את התיבול במלח ופלפל.
דרג: