גוז'רים - פחזניות גבינה מלוחות

פחזניות קטנטנות ללא מילוי מבצק רבוך מועשר בגבינה. נהדרות כחטיף וככיבוד לצד משקאות. הפחזניות בשיא טעמן ופריכותן כשהן טריות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
גוז'רים - פחזניות גבינה מלוחות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 40 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • ¼ כוס (60 מ"ל) מים
  • ¼ כוס (60 מ"ל) חלב "תנובה"
  • ½ כוס (60 גרם) קמח
  • ⅛ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • 75 גרם גבינת "עמק" מגוררת
  • 25 גרם פתיתי פרמזן מסדרת "השף הלבן"
  • לעיטור:
  • 3-2 כפות פתיתי פרמזן מסדרת "השף הלבן"
  • פתיתי צ'ילי או אורגנו מיובש

איך מכינים:


1. בסיר בינוני מחממים חמאה, מים וחלב עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים את הקמח לתערובת הרותחת בבת אחת, ומערבבים במרץ לבצק חלק. ממשיכים לערבב מעל להבה נמוכה במשך 20-10 שניות, עד שהבצק נפרד מדופנות הסיר ומתכדר במרכז. מסירים את סיר הבצק מהאש, וממשיכים לטרוף כדקה, כדי לצנן מעט את הבצק.

2. מורידים 1 כף מהביצים הטרופות לקערית ושומרים לזיגוג. מוסיפים לבצק חצי מכמות הביצים, וטורפים עד שהתוספת נבלעת לחלוטין בבצק לפני שמוסיפים את היתרה. מוסיפים חרדל וגבינות וטורפים היטב.

3. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות בחום עליון־תחתון; 180 מעלות בתוכנית טורבו). מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. מעבירים את הבצק לשק זילוף, גוזרים את הקצה, ומזלפים עיגולים בקוטר 2 ס"מ ובגובה 1 ס"מ - משאירים רווחים של 2.5 ס"מ בין גושי הבצק. מחליקים את ה"צ'ופצ'יק" שבקצה עיגולי הבצק באצבע מורטבת במעט מים. מברישים את עיגולי הבצק בביצה טרופה, וזורים עליהם פתיתי פרמזן ופתיתי צ'ילי או אורגנו מיובש.

4. אופים במשך 20 דקות, עד שהפחזניות התפוחות מקבלות גוון זהוב עמוק. אם אופים שתי תבניות יחד בתוכנית טורבו, מחליפים מקומות ומסובבים את התבניות אחרי 15 דקות אפייה.



דרג: