גביע תותים בגנאש שוקולד לבן ושוקולד מריר בר

קינוח מפנק, מושחת וטעים של השף בני סיידא

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
גביע תותים בגנאש שוקולד לבן ושוקולד מריר בר
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לגנאש שוקולד לבן:
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • לגנאש שוקולד מריר:
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • לסלט התותים:
  • 300 גרם תות שדה חצוי או פרוס
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות ליקר קסיס
  • לקצפת:
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות סוכר
  • לרוטב תותים ופירות יער:
  • 200 גרם פירות יער קפואים ומופשרים
  • 10 יחידות תות שדה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות ליקר קסיס
  • לעיטור:
  • 6 עלי נענע טריים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. לגנאש שוקולד לבן: שמים בסיר את השמנת להקצפה ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ובוחשים עד שיימס. מצננים, מכסים בניילון ניצמד ומקררים לילה
2. לגנאש שוקולד מריר: שמים בסיר את השמנת להקצפה, מביאים לרתיחה, מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד המריר ובוחשים עד שיימס. מצננים, מכסים בניילון ניצמד ומקררים לילה
3. מערבבים את כל מרכיבי סלט התותים, מרסקים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב
4. מקציפים את גנאש השוקולד הלבן לקציפה אחידה. מקציפים בנפרד את גנאש השוקולד המריר לקציפה אחידה. מקציפים בנפרד את השמנת להקצפה עם הסוכר לקצפת יציבה
5. הרכבת המנה: מחלקים את גנאש השוקולד הלבן לגביעים באופן שווה, מניחים מעל מעט מסלט התותים, שמים מעל התותים מגנאש השוקולד המריר באופן שווה, מזליפים מעל מעט מהקצפת, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים בעיטור עלה נענע טרי

 
דרג: