גביע ענק של שוקולד בשכבות

שכבות של שוקולד, קצת אגוזים מהכיסים וכף אחת של אלכוהול. מתכון מתוק, חגיגי וקל

מאת: מירב גביש \

מקור מתכון: מקורי

דרג:
גביע ענק של שוקולד בשכבות
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8-10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס:
  • 50 גר' שוקולד חלב מומס
  • 50 גר’ חמאה מומסת
  • 50 גר' ברס (אגוזי לוז בקרמל) או פקאנים מסוכרים קצוצים
  • 150 גר' שקדים טחונים (או פתי בר שוקולד כשר לפסח טחון )
  • מוס:
  • 250 גר' שוקולד מריר קצוץ
  • 600 מיל' שמנת להקצפה
  • גנאש:
  • 250 גר' שוקולד חלב או מריר
  • 300 מיל' שמנת מתוקה
  • 1 כף גראנד מרנייה (ליקר תפוזים)
  • לגנאש מוקה: כפית נס קפה גדושה
  • לקישוט: ברס, אגוזים קצוצים, שוקולד מגורר
  • אפשר להכין בגביע גדול (לטרייפל), תבנית נשלפת, כוסות או קעריות קטנות.
  • סה"כ שמנת מתוקה בכל המתכון: 900 מיל'.

אופן הכנה:

שכבת בסיס:
1. ממיסים חמאה ושוקולד בסיר, מסירים מהאש, מוסיפים ברס ושקדים טחונים, מערבבים.
2. משטחים את התערובת בתחתית הגביע.
שכבת מוס:
1. מרתיחים 100 מיל' שמנת מתוקה (מתוך ה-600 מיל'), שופכים על השוקולד, מערבבים, מצננים קצת.
2. מקציפים את שארית השמנת המתוקה (500 מיל') ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד בכמה מנות.
3. שמים על שכבת בסיס הגביע, מניחים במקרר לחצי שעה.
שכבת גנאש:
1. מרתיחים שמנת מתוקה. שופכים על השוקולד, מוסיפים כף גראנד מרנייה, מערבבים, מסננים ומצננים.
2. שכבת גנאש מוקה: מרתיחים שמנת מתוקה עם כפית נס קפה. שופכים על השוקולד, מערבבים, מסננים ומצננים.
3. מוציאים את גביע השכבות מהמקרר ושופכים את הגנאש מעל.
4. מצננים קצת. מפזרים מעל ברס, אגוזים קצוצים או שוקולד מגורר. מקררים לפחות חמש שעות עד ההגשה.
אפשר להכין יום מראש או להקפיא ולהפשיר במקרר.
אפשר להכין בכוסות או בתבנית.
חג אביב שמח.
דרג: