גביעי טורטייה “טקס-מקס”

טורטיות פופולריות שהופכות לגביעי נאצ’וס פריכים, ממולאים בקוביות עסיסיות ופיקנטיות של אווזית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גביעי טורטייה “טקס-מקס”
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: מנות 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 טורטיות חתוכות לקוטר של 10 ס”מ
  • שמן זית - עדיף בספריי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מעט כמון
  • מלח גס
  • לבשר:
  • 300 גרם נתח אווזית (נוס) טרי ומיושן חתוך לקוביות של 1 ס”מ
  • 1 בצל גדול פרוס לרצועות
  • 1 כפית דבש
  • מעט עלי תימין
  • 1/2 כפית צ’ילי צ’יפוטלה באדובו
  • קורט כמון
  • מלח
  • לסלסה:
  • 1 אבוקדו חתוך לקוביות
  • 2 עגבניות קטנות נקיות מגרעינים וחתוכות לקוביות
  • 1/2 בצל אדום חתוך לקוביות
  • ½1 כפות שמן זית
  • ½1 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית צ’ילי קצוץ
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מכינים את הטורטיות: מחממים מעט את הטורטיות, על מנת שיהיו רכות וגמישות, מרססים משני הצדדים בספריי שמן זית ומפזרים עליהן פפריקה מתוקה, מעט כמון ומלח גס.
3. מניחים כל טורטייה על כוסית הפוכה (אפשר חד-פעמית מאלומיניום) ומלבישים מעליה כוסית נוספת. אופים 5 דקות, עד שהטורטייה מקבלת את צורת הכוסית והופכת פריכה. מצננים ושומרים בכלי אטום.
4. מכינים את הסלסה: מערבבים את החומרים.
5. מכינים את הבשר: מאדים רצועות בצל (ללא שומן) על אש נמוכה, עד שהן מתקרמלות. מוסיפים דבש ותימין, מערבבים ומוציאים מהמחבת.
6. מחממים היטב את המחבת ומקפיצים את קוביות הבשר להשחמה. מחזירים את הבצל למחבת ומוסיפים צ’יפוטלה, כמון ומלח.
7. מרכיבים את המנה ומגישים: ממלאים כל טורטייה בקוביות בשר ועליהן סלסה ללא נוזלים.
 
דרג: