גבינת לבנה- בשמן זית

גבינת לבנה- בשמן זית

מאת: שרון יזדי

דרג:
גבינת לבנה-  בשמן זית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 8 אנשים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 גביעי יוגורט רגיל תנובה 4 וחצי אחוז
  • 2 גביעי שמנת חמוצה תנובה
  • 1 כף גדושה מלח דק
  • לשמור עם שמן זית
  • להגיש עם זעתר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. בוחשים הכל ושופכים לתוך חיתול או בד.
2. קושרים ושומרים במסננת ותחתיה קערה לאגירת הנוזלים אותם מידי פעם שופכים.
3. אם רוצים את הגבינה למריחה מוציאים את הגבינה לאחר 8 שעות לקופסה סגורה ושופכים מעל רבע כוס שמן זית. שומרים במקרר והיא טובה לשבועיים לפחות.
4. אם רוצים את הגבינה ככדורים מוציאים לאחר 24 שעות מכינים צנצנת זכוכית עם חצי כוס שמן זית, יוצרים כדורים, מכניסים לצנצנת ושומרים במקרר.
5. כדאי להגיש עם זעתר ו- צנימים/ קרקרים/ בגט

דרג: