גבינת לאבנה תוצרת בית

כדורי גבינת לאבנה טעימה מתוצרת ביתית טבולים בשמן זית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
גבינת לאבנה תוצרת בית
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: כ- 30 כדורים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1.5 ליטר יוגורט 4.5% "תנובה"
  • 1 ו 1/2 כפית מלח
  • שמן זית
  • גרגירי פלפל שחור
  • ענפי רוזמרין
  • ענפי טימין
  • פלפל צ'ילי אדום שלם יבש

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. לערבב את היוגורט עם המלח.
2. לרפד מסננת בבד חיתול, ולהניח מעל את תערובת היוגורט. את המסננת יש להניח בקערה עמוקה (מספיק עמוקה שתחתית המסננת לא תיגע בתחתית הקערה). לשמור במקרר.
3. אחרי לילה במקרר, יש לשפוך את הנוזלים שהצטברו בקערה, להחליף את בד החיתול באחד חדש ולהשאיר ללילה נוסף במקרר.
4. למחרת, יש ליצור מהלאבנה כדורים בקוטר 3 ס"מ. אחרי יצירת הכדורים, בעזרת ידיים משומנות, יש לגלגל שוב, ליצירת מראה חלק.
(אם הלבאנה רכה מידי ליצירת הכדורים רצוי, להחליף את בד הסינון שוב, ולהשאיר ללילה נוסף במקרר ורק אז לגלגל לכדורים)
5. בצנצנות זכוכית, יש להניח בעדינות 2 כדורים, מספר גרגירי פלפל שחור, ענף רוזמרין, עלי טימין, צ'ילי חריף, ולשפוך שמן זית עד כיסוי שני כדורים. להוסיף עוד שני כדורים ומעט תיבול ושמן זית וכך עד שהצנצנת מלאה. לשמור בקירור.
דרג: