גביניות עם קונפיטורת פטל

פותחים בוקר מושלם עם מאפה נהדר תוצרת בית. השילוב המושלם בין מאפה גבינה וריבה. לא לשכוח להפשיר את הבצק מבעוד מועד, במקרר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: יעל גרטי \

צילום: גל בן זאב \

עיצוב: אינה גוטמן

דרג:
גביניות עם קונפיטורת פטל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 24 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות"
  • 1 חבילת (500 גרם) גבינת כנען של "תנובה"
  • 40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 200-250 גרם קונפיטורת פטל או דובדבנים או אוכמניות באיכות מעולה
  • לעיטור: אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנה: 1. מפשירים בצק שמרים-עלים במקרר, 8 שעות מראש.
2. מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק מלבן גדול ככל שניתן, גודל 40X50 ס"מ או 40X 30 ס"מ. חותכים את המלבן ל-9 או 12 ריבועים בגודל 10-15X 10 ס"מ.
3. המלית: שמים בקערה בינונית גבינת כנען. מפוררים במזלג, מוסיפים אבקת סוכר ותמצית וניל ומערבבים לפיזור אחיד.
4. יוצקים כף מלית במרכז כל ריבוע. שמים מעליה כפית ריבת פטל. אוחזים בשני קצוות נגדיים ומצמידים. אוחזים בשני הקצוות האחרים ומצמידים. סוגרים את כל הפתחים ומצמידים היטב. מכסים במגבת ומתפיחים שעה עד שעה וחצי (לא תווצר תפיחה משמעותית).
5. עם תום ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים 15 דקות או עד להשחמה יפה.
6. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

 


דרג: