גבינות כבושות בשמן זית ועשבי תיבול

מחפשים נשנוש משובח ליד היין? הגעתם למקום הנכון

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גבינות כבושות בשמן זית ועשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 700 גרם גבינות קשות מסוגים שונים בגושים (סדרת קולאז’- קצ’קבל, פרובלונה מעושנת, פרומעז,רוקפור, סדרת פיראוס - פטה, בולגרית)
  • 2 פלפלים חריפים
  • 1 כף גרגרי פלפל שחור
  • 2 ענפים של רוזמרין
  • 2 ענפים של מיורן או טימין
  • 4 שיני שום קלופות
  • 100 גרם זיתים שחורים מצומקים
  • שמן זית לכיסוי צנצנת זכוכית בנפח של 1/2 1 ליטר

אופן הכנה:

1. חותכים את הגבינות לקוביות ואת גבינת הפרומעז לפרוסות עבות, ומסדרים לסירוגין בצנצנת יחד עם שאר המרכיבים מכסים בשמן זית.
משאירים במקום קריר למשך 3 ימים.
2. מגישים עם מבחר לחמים ומאפי גבינה וממרח פלפלים וממרח זיתים שחורים של אוליביה.
הערה: בקיץ יש לשמור את צנצנת הגבינות הכבושות במקרר. יש להוציא את הצנצנת מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה. 
 

דרג: