גבינה ביתית

גבינות עם ממרח זיתים וממרח עגבניות מיובשות וצימוקי זיתים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גבינה ביתית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 גביעי גבינת פטה פיראוס מגוררת דק
  • גביע גבינת נפוליאון עם שום שמיר
  • גביע גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 150 גרם גבינת קולאז’ מסוג קשקבל מגוררת דק
  • 1 כוס עירית קצוצה
  • 1 צנצנת ממרח זיתים שחורים אוליביה
  • 1 צנצנת עגבניות מיובשות אוליביה
  • לעיטור
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 כפות צימוקי זיתים
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 1/2 כוס עירית קצוצה

אופן הכנה:

1. יום לפני ההגשה שמים בקערה את כל הגבינות והעירית ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מרפדים מסננת בבד כותנה, מניחים בה שליש מתערובת הגבינות ומעל את ממרח הזיתים מכסים בשליש נוסף מתערובת הגבינות ומעל מורחים את ממרח העגבניות המיובשות, מכסים בגבינה שנותרה.
2. מציבים את המסננת על קערה לניקוז הנוזלים, שומרים במקרר למשך הלילה. לפני ההגשה הופכים בזהירות את המסננת על צלחת הגשה וקולפים את בד הכותנה.
3. יוצקים מעל את השמן, מפזרים את הזיתים, הצנוברים והעירית ומגישים עם לחם כפרי.

 
 

דרג: