ג'בטה קלויה עם פרוסות שפיץ צרובות לרגע , סלט ארוגולה ועגבניות צלויות

ג'בטה קלויה עם פרוסות שפיץ צרובות לרגע , סלט ארוגולה ועגבניות צלויות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ג'בטה קלויה עם פרוסות שפיץ צרובות לרגע , סלט ארוגולה ועגבניות צלויות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן עבודה: 10 דקות

כמות מנות: 1 מנה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • נתח שפיץ שייטל במשקל של 150 גרם
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • יחידה אחת של הג'בטה
  • איולי שום ( 3 כפות מיונז מעורבות עם 5 שיני שום כתוש ו2 כפות שמן זית ומעט מלח )
  • עגבניה בשלה פרוסה לפרוסות עבות
  • טאפנד זיתים (מומלץ)
  • עלי בייבי סלט או ארוגולה
  • בצל אדום פרוס דקיק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.מורחים את הבשר בשמן ומתבלים . 
2.מכינים לדרגת ההכנה המועדפת: 
לדרגת הכנה ריר – צולים את הנתח בשלמותו על מחבת גריל חמה מאוד 2 דקות מכל צד ומניחים את הבשר בצד למנוחה ל- 4 דקות ופורסים דק.
לדרגת הכנה מדיום ומעלה – פורסים את הנתח ל - 5 פרוסות משטחים מעט בעזרת היד מתבלים וצולים על מחבת גריל חמה מאוד כחצי דקה מכל צד
2. חוצים את הג'בטה לשניים קולים את הג'בטה ופרוסות העגבנייה על מחבת גריל לדקות ספורות , מוציאים ומניחים בצד. מורחים את הג'בטה בטאפנד ואיולי שום מניחים מעל את העגבניות הצלויות ואת נתחי הסטייק ומעליהם את עלי הארוגולה ופרוסות דקיקות של בצל אדום. 
דרג: