גאלט (מאפה) פירות יער וקרם שקדים עם מעדן סויה

הגאלט - מאפה פתוח בסגנון צרפתי שניתן למלא בכל פרי אהוב

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורלי כהן בעלת הבלוג "חיים וטעים"

דרג:
גאלט (מאפה)  פירות יער וקרם שקדים עם מעדן סויה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 2 מאפים, 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילת בצק פריך למאפים מתוקים - מעדנות (למתכון הזה נזדקק לגליל אחד בלבד)
  • גביע מעדן סויה במתיקות מעודנת תנובה
  • 4 כפות שקדים טחונים
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 2 כוסות פירות יער - אפשר קפואים
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. להפשיר את הבצק הפריך לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
2. לחלק את הבצק ל-2, לחתוך את השוליים של כל חלק כך שתיווצר צורת עיגול (אין צורך לדייק) ולהניח ע״ג תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. לערבב בקערה את מעדן הסויה, השקדים הטחונים, הפודינג ואבקת הסוכר לכדי קרם אחיד.
4. למרוח מחצית מהקרם במרכזו של כל עיגול בצק תוך השארת שוליים של כ- 3 ס"מ מסביב.
5. אם משתמשים בפירות יער קפואים, לסנן אותם מעודפי נוזלים ולהניח 1 כוס פירות ע״ג הקרם.
6. לחרוץ חתכים קטנים בשולי הבצק ולהרים אותם על המלית בצורת רעפים. לצבוט ולאחד את השוליים של הבצק כך שנוצרת מעין קערה של בצק שבתוכה נמצאת המלית.
7. לפזר מעל הפירות מעט סוכר דמררה.
8. לאפות את הגלאט ב-170 מעלות במשך 30-40 דקות עד שהבצק מזהיב.
9. לצנן לחלוטין לפני ההגשה.
10. להגשה, לזרות מעט אבקת סוכר ע״ג שולי הבצק ולחלק כל מאפה ל-4 מנות.
דרג: