בשר טחון עם פירה

בשר טחון עם פירה - מתכון בשרי משביע שגם ילדים אוהבים, מתאים לארוחת צהריים

מאת: קורל וקנין

דרג:
בשר טחון עם פירה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 3-2 עלי דפנה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3 כוס מים
  • 6 תפוחי אדמה קלופים
  • שמן זית
  • פירורי לחם

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1.מטגנים את הבצל במחבת או סיר עם מעט שמן , מוסיפים את המים ואת כל התבלינים, מערבבים ומוסיפים את הבשר. מערבבים עד לספיגת כל הטעמים  - אם יוצא יבש מדי מוסיפים עוד קצת מים ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ומוכן לאכילה - במשך כ-10 דקות. 
2. מורידים מהאש -מצננים מעט .
3. בסיר נוסף מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ומוכנים למעיכה, מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומועכים אותם לפירה.
4. לוקחים קעריות אישיות בינוניות ( רצוי שקופות ) ומכניסים לחצי קערית בשר טחון ולחצי השני את הפירה  - כך שנוצרת שכבה של בשר ועליה שכבה של פירה.
5. על הפירה שמים פירורי לחם ומעליהם מזלפים שמן זית.
6. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 - 15 דקות, עד שפירורי הלחם משחימים. מוציאים מהתנור ומגישים עם כפית או כף.
 
דרג: