בריוש רוקפור וארטישוק

מאפה על בסיס בצק שמרים חמאתי עם גבינת רוקפור, ממולא בממרח ארטישוק ובתערובת בוטנים ופיסטוקים שהפכת את הכל לחגיגה פריכה במיוחד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
בריוש רוקפור וארטישוק
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • ¾-1 כוס (250-200 מ"ל) חלב
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 140 גרם גבינת "גליל־רוקפור" מפוררת
  • למלית:
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 צנצנת (180 גרם) ממרח ארטישוק של "אוליביה"
  • 50 גרם בוטנים מטוגנים מלוחים קצוצים
  • 50 גרם פיסטוקים קלופים קצוצים
  • ביצה טרופה עם 1 כף מים לזיגוג

אופן הכנה:

הכנה:
1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים סוכר ושמרים יבשים ומערבבים. יוצקים פנימה ¾ כוס חלב ומוסיפים את הביצה. לשים לבצק אחיד - מוסיפים עוד חלב לפי הצורך כדי לקבל בצק רך שכמעט איננו נדבק לידיים. מוסיפים את המלח ואת החמאה - רבע כמות בכל פעם - וממשיכים ללוש במשך 5 דקות. מוסיפים גם את גבינת הרוקפור וממשיכים ללוש עד שהיא נבלעת בבצק. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומשהים להתפחה במקום חמים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו (בשל תכולת השומן הגבוהה משך ההתפחה ארוך מהרגיל).
2. מכינים 12 גביעי מאפינס חד־פעמיים (קוקוטים) או גביעי סיליקון בגודל דומה. הופכים את הבצק על משטח העבודה ולשים לישה קצרה כדי להחזירו למידתו המקורית. מחלקים את הבצק לשניים.
3. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק שמידותיו 30x40 ס"מ. מורחים כל עלה בשכבה דקה של חמאה ומעליה חצי מכמות הממרח. זורים על העלה בוטנים ופיסטוקים קצוצים - שומרים קצת לעיטור. מגלגלים לגלילה הדוקה מכיוון הצלע הקצרה. חותכים כל גלילה ל־6 קטעים שווי אורך, ומעמידים אותם בגביעי המאפינס. משהים עד שהגלילים תופחים וכמעט מכפיל את נפחם.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מברישים את החלק העליון של כל מאפה בביצה טרופה, וזורים עליו מעט בוטנים ופיסטוקים. אופים במשך 25 דקות, עד שהמאפים משחימים יפה. מצננים 10 דקות. מחלצים את המאפים מהגביעים ומעבירים לרשת להשלמת הצינון.
דרג: