בריוש קוטג' ודובדבני אמרנה

בריוש קוטג' ודובדבני אמרנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בריוש קוטג' ודובדבני אמרנה
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 22 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 35 גרם (2/3 שקית) שמרית
  • 3/4 שקית משפר אפייה של שמרית
  • 3 ביצים גדולות (מס' 1)
  • 180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת לימון מ־1/4 לימון
  • 175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה, וחותכים לקוביות של 2 ס"מ)
  • 1/2 כפית מלח
  • למלית גבינה:
  • 250 גרם גבינה כחושה לאפייה
  • 1 גביע קוטג'
  • 1 ביצה
  • 150גרם (3/4 כוס) סוכר
  • גרידת לימון מ-1/4 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל1
  • כף קורנפלור
  • 50 גרם דובדבני אמרנה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
הבצק:
1. מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים (מהמקרר), חלב, תמצית וניל וקליפת לימון, ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.
2.מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה, ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק מעט. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומשאירים בטמפ' החדר לתפיחה ראשונה של שעה.
3. מחלקים את הבצק ל-22 יחידות של 70 גרם כל אחת, ומכדררים לכדורים. את הכדורים מכניסים לתבנית שקעים בקוטר 7 ס"מ וגובה 5 ס"מ .(ניתן להשתמש בתבניות סיליקון, תבניות טוליפים וכו').
הכנת המלית:
1. מערבבים את כל החומרים יחד.
2. לאחר שעה וחצי של התפחת הבצק יש ליצוק את המלית לתוך כל כדור בעזרת שקית זילוף עם צנטר חלק.
3. אופים בתנור שחומם ל-175 מעלות כ-18 דקות. בתום האפייה אפשר לבזוק אבקת סוכר מעל הבריושים.
טיפ חובה:
הכי מתבקש, כמובן, לאפות פשטידות או קישים מלוחים עם קוטג', אבל שמחתי לנסות דווקא מאפה מתוק. לכך בחרתי, כבסיס למאפה, בבצק בריוש, שהוא בצק שמרים עדין ועשיר, עם הרבה תכונות טובות. שילבתי את הקוטג', שיש לו מליחות עדינה, עם גבינה רכה נוספת, כך שייווצר איזון, והשלמתי הכל עם פירות שונים.
דרג: