בריוש גבינות

נשנושים קלים למנות ראשונות או כחטיפים, כמו מקלות גבינה או אנטיפסטי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בריוש גבינות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית שקעים מסיליקון בנפח 0.75 כוס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות קמח
  • 150 גר' חמאה של תנובה רכה
  • 200 גר' גבינת צאן פיראוס
  • 150 גר' פתיתי פרמזן השף הלבן
  • 100 גר' פתיתי עמק של השף הלבן
  • 100 גר' גבינה בולגרית של פיראוס
  • 1 כף (11 גר') שמרים יבשים
  • 3 כפות גדושות אבקת מרק פטריות
  • 1 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס מים
  • 1 ביצה טרופה

אופן הכנה:

הכנה
1. שמים בקערה את כל החומרים מלבד הגבינות ומעבדים במיקסר עם וו לישה כ-7 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את הגבינות אך משאירים חצי מגבינת הצאן והפרמזן בצד.
ממשיכים לערבב במיקסר לעוד כ-2 דקות עד שהבצק אחיד ורך ומתנתק מהדפנות.
2. יוצרים מהבצק כדור ומכניסים לקערה מקומחת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך הלילה.
3. מוציאים את הבצק ויוצרים ממנו מספר כדורים שווים. בכל כדור יוצרים עם האצבע גומה עמוקה וממלאים את הבצק בשארית גבינת הצאן וחצי מהפרמזן ששמרנו. סוגרים חזרה את הבצק ומשלימים לכדור.
4. את כדורי הבצק מכניסים לתבנית השקעים. את הביצה הטרופה מורחים מעט על כל כדור ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-7 דקות. מוציאים את הבריושים, מפזרים מעליהם את שארית הפרמזן ומחזירים לתנור לעוד כ-10 דקות.
5. אוכלים טרי או עוטפים ברדיד אלומיניום ומקפיאים.

טיפ לשדרוג:
•ניתן להוסיף לבצק כל מה שאוהבים- למשל עשבי תיבול
•ניתן למלא את הבריוש גם בפטריות עם בצל מטוגן או במה שרוצים.
דרג: