ברוקולי וגזר מוקרמים בפרמז'ן

מנה המשלבת בין פריכות רעננה של גזר, טעמי הברוקולי ומעטה עשיר של חמאה וגבינת פרמז'ן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ברוקולי וגזר מוקרמים בפרמז'ן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם פרחי ברוקולי קפואים של סנפרוסט, יפים ושלמים
  • 2 גזרים בינוניים
  • 5 כפות שמן זית
  • 25 גר' חמאת תנובה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 3 כפות פתיתי גבינת פרמז'ן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

הכנה:
1. מפשירים את הברוקולי בשקית במקרר למשך הלילה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. קולפים את הגזר וחותכים בצורת מקלות עבים באורך 4 ס"מ.
4. מחממים כף שמן זית במחבת ומוסיפים את הגזר. מערבבים קלות וממשיכים לטגן עד לחצי ריכוך.
5. מורחים בחמאה תבנית פיירקס ומסדרים בשכבה מסודרת את הברוקולי והגזר לצידו. מפזרים מעל בצורה שווה 2 קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס, מגרדים מעט אגוז מוסקט ומעל יוצקים 4 כפות שמן זית וחצי כוס יין לבן. מכסים ואופים כ-25 דקות עד לריכוך קל.
6. מוציאים מהתנור בזהירות, מסירים את הכיסוי ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן מסדרת השף הלבן, ממשיכים לצלות ללא כיסוי לעוד כ-3 דקות עד להמסה קלה של הגבינה.
 

דרג: