ברוקולי ביין לבן, שום ופרמז'ן

מנת ברוקולי אפוי בציפוי פירורי לחם, גבינת פרמז'ן ושקדים, דרך נהדרת לעדן את טעמו של הברוקולי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ברוקולי ביין לבן, שום ופרמז'ן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 פרחי ברוקולי שלמים בינוניים-350 גרם
  • 2 גרם מלח גס
  • 1 גרם פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות (30 גרם) שמן זית
  • 120 גרם יין לבן
  • 1/2 כוס (120 גרם) פתיתי גבינת פרמז'ן מסדרת השף הלבן של תנובה
  • 2 כפות (10 גרם) פרורי לחם מוזהבים
  • 3 כפות (15 גרם) שקדים פרוסים מולבנים

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בתבנית על גבי נייר פרגמנט מסדרים את פרחי הברוקולי צמודים בשכיבה.
3. מפזרים בצורה שווה, מעל הברוקולי מעט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס, פלחי השום, 2 כפות שמן זית וחצי כוס יין לבן.
4. מכסים בנייר פרגמנט ומעל בנייר כסף ומעבירים לתנור ל-10 דקות. מוציאים, מצננים מעט לא מכוסה ומוציאים את הנוזלים.
5. מפזרים את גבינת הפרמז'ן, פרורי הלחם והשקדים מעל הברוקולי.
6. מחזירים לתנור לא מכוסה ל-3 דקות עד לקבלת צבע שחום. מוציאים ומגישים.
 

דרג: