ברוסקטה פטריות יער מושחמות עם קרם רוקפור

מנת פתיחה קטנה ומרשימה שתבשר על ארוחה נהדרת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף מאיר עזר "תנובה שף" \

צילום: בן יוסטר

דרג:
ברוסקטה פטריות יער מושחמות עם קרם רוקפור
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • פלפל גרוס
  • אגוז מוסקט
  • 1 ג'בטה חצויה לאורך
  • 3 כפות מיונז
  • צרור עלי רוקט
  • 5 כפות שמן זית
  • לפטריות:
  • 2 סלסלות פטריות יער
  • 3 גבעולי תימין
  • 2 פרוסות שיני שום טריות
  • ¼ כוס יין לבן
  • 3 כפות שמן זית
  • לקרם רוקפור:
  • שמנת 15% שומן
  • פלח רוקפור
  • מלח ים

אופן הכנה:

 •על מחבת חמה מקפיצים את הפטריות, טימין, שום ושמן זית
•לאחר כחמש דקות מוסיפים את היין ומצמצמים על ידי בישול עוד כחמש דקות
•בסיר קטן מחממים את כל רכיבי הקרם וטורפים היטב
•בתנור בחום של 180 מעלות קולים את הלחם עם שמן זית עד הזהבה כ 7 דקות
הרכבת המנה:
•על הג'בטה מורחים את המיונז ומפזרים את עלי הרוקט
•מניחים את הפטריות החמות
•מוזגים את הקרם החם מעל



דרג: