ברד פודינג מלוח של גבינות וכרישה

החלה שנשארה משבת הופכת בקלות למאפה גבינות נהדר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: שני בריל \

עיצוב: מאיה ליבנת הרוש

דרג:
ברד פודינג מלוח של גבינות וכרישה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות כרישה, חתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 4 כפות שמן זית
  • חלה מרובעת, חתוכה לקוביות בגודל 2/2 ס"מ
  • עלי תימין מ-3 גבעולים
  • 3 ביצים
  • 3 כוסות חלב 3% "תנובה"
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול 15% "השף הלבן"
  • 100 גרם (1/2 חבילה) גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות "תנובה"
  • 100 גרם (1/2 חבילה) גבינת קצ'קבל (גלעד), מגוררת "תנובה"
  • 100 גרם (1 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

1.    מחממים את שמן הזית במחבת גדולה מעל להבה בינונית. כשהשמן חם מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד לריכוך והזהבה קלה, כ-5 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים את הכרישה תוך ערבוב לסירוגין, עד שהיא רכה ונימוחה, כ- 30 דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
2.    בזמן שהכרישה מתבשלת מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. קולים את קוביות החלה בתנור עד להזהבה, כ-20 דקות. מעבירים את קוביות החלה לקערה גדולה ומוסיפים את הכרישה והתימין. מערבבים היטב.
3.    בקערה נפרדת מניחים את החלב, ביצים, שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים לבלילה חלקה. מוסיפים את קוביות הפרומעז וגבינת הקצ'קבל המגוררת ומערבבים בעדינות.
4.    בתבנית אפיה עמוקה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את קוביות החלה לשכבה אחידה ויוצקים מעל את ¾ מכמות בלילת החלב. מפזרים מעל את פתיתי הפרמזן ומניחים להשרייה 15 דקות.
5.    יוצקים מעל את הבלילה הנותרת ואופים בתנור עד שהמאפה זהוב ומבעבע, כ- ½1 שעות. מגישים חם.

דרג: