ברבוניות צלויות בעגבניות ועשבי תיבול בנוסח ספרד

מנה קלסית שתגרום לכולם ללקק את האצבעות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ברבוניות צלויות בעגבניות ועשבי תיבול בנוסח ספרד
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס קמח לבן
  • 20-25 פילה ברבוניה נקי מעצמות ועור (ניתן להשיג קפוא ברשתות השיווק)
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 1 לימון טרי
  • 6-7 עגבניות בינוניות בשלות
  • 1 בצל, קלוף וחתוך גס
  • 1/3 כוס כוסברה טריה
  • 1 כף עלי טימין טרי
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 כף חומץ
  • סוכר
  • 3 כפות יין לבן
  • 1 כוס פטרוזיליה
  • 4 עלי בזיליקום טריים, קצוצים
  • פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

הכנה
1. מפזרים את הקמח על צלחת רחבה.
2. מסדרים את הברבוניות על מגש רחב ומפזרים משני צידי הדגים מלח גס, פלפל שחור גרוס, מעט שמן זית ומיץ לימון טרי. מניחים לספיגת טעמים במשך 15 דקות.
3. בגב העגבניות חורצים איקס לא עמוק ומעבירים לקערה. יוצקים מעל מים רותחים וחולטים כ-10 דקות. קולפים בעדינות.
4. חוצים את העגבניות ולוחצים עליהן קלות כדי שהגרעינים יצאו.
5. במחבת כבדה, מחממים 2 כפות שמן זית לחום בינוני.
6. מקמחים את פילה הברבוניות עי הנחתם בצלחת הקמח, והפיכתם כך שיתכסו בשכבת קמח דקה, צולים מעט בשמן החם כחצי דקה מכל צד, מוציאים ומצננים.
7. לקערת מעבד מזון מכניסים את העגבניות הקלופות, הבצל, הכוסברה, הטימין, 1-2 ס"מ פלפל ירוק חריף טרי, כף חומץ, קורט סוכר, 3 כפות יין לבן, הפטרוזיליה ומתבלים במלח גס ובשמן זית. טוחנים למרקם מעט גס.
8. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
9. על תבנית יוצקים מהרוטב ומפזרים באופן שווה על כל משטח התבנית. מעל מסדרים את הברבוניות הצלויות ומעליהן שוב יוצקים רוטב כך שהדגים יהיו מכוסים.
10. יוצקים מעל 2 כפות שמן זית ומכסים עם נייר כסף. מעבירים לתנור ל-20 דקות עד לריכוך.
11. מסירים את הכיסוי וצולים עד להשחמה קלה.
12. מוציאים מן התנור, מפזרים 4 עלי בזיליקום קצוצים גס ומגישים חם בליווי פתיתי פרמז'ן.
דרג: