בראוני נוטלה ומקצפת

נו, מה? זה לא היה ברור שמצרוף של בראוני, הרבה נוטלה וציפוי מקצפת פריך יוצאות עוגות טעימות במיוחד?

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בראוני נוטלה ומקצפת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית מלבנית 30x23 ס"מ 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 125 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 180 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 ביצה שלמה
  • 3 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • ⅛ כפית אבקת אפיה
  • קורט נדיב של מלח
  • לציפוי:
  • 3 חלבוני ביצים
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל
  • 1 צנצנת (של 350 גרם) ממרח קקאו אגוזים (נוטלה או של יצרן אחר) רך מאוד
  • 20 גרם שוקולד מריר מגורר גס

אופן הכנה:

הכנה
1. משמנים תבנית מלבנית 30x23 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
2. ממסים את החמאה עם השוקולד בסיר מעל להבה נמוכה מאוד או בקערה מעל אדים. מוסיפים את הסוכר וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצה השלמה, את החלמונים ואת הווניל, וטורפים היטב. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים רק עד שכל הקמח נבלע בשוקולד. יוצקים את התערובת לתבנית, ומורחים בשכבה בעובי אחיד. אופים במרכז התנור במשך 12-10 דקות - רק עד שמרכז המאפה יציב דיו כדי למרוח עליו את הנוטלה.
3. כ-5 דקות לפני תום האפייה של הבסיס מקציפים את חלבוני הביצים לקצף יציב. מוסיפים את הסוכר, ומקציפים לקצף גמיש ומבריק.
4. מוסיפים את אבקת הפודינג תוך הקצפה. מוסיפים 3 כפות נוטלה, ומבליעים אותן לתוך הקצף בתנועות עטיפה בכף. מורחים את הנוטלה הנותרת על הבסיס האפוי. מורחים את תערובת הקצף על הנוטלה - מקפידים שהקצף יגיע עד הנייר וייגע בו. זורים למעלה את השוקולד המגורר. מחזירים את התבנית לתנור, ואופים במשך 12 דקות נוספות, עד שהמקצפת יבשה למגע. מצננים לגמרי לפני שחותכים למרובעים בגודל הרצוי.
דרג: