בראוניז שיש שוקולד גבינה

שוקולד וגבינת שמנת נועדו זה לזו וזו ההוכחה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בראוניז שיש שוקולד גבינה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתערובת השוקולד:
  • 250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 175 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים טרופות
  • 11/2 כוסות סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • לתערובת הגבינה:
  • 1 גביע גבינת שמנת
  • 250 גרם גבינת 5%
  • 100 גרם חמאה
  • 3 ביצים טרופות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 כפות קמח
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מכינים את תערובת השוקולד: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי). מערבבים לתערובת חלקה ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
3. מכינים את תערובת הגבינה: טורפים את כל המרכיבים במטרפה ידנית לתערובת אחידה ללא גושים.
4. מרכיבים את העוגה ואופים: יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים. יוצקים מעל את תערובת הגבינה, מערבבים עם כף ליצירת מראה שיש ומשטחים.
5. אופים כ- 50 דקות עד שהעוגה זהובה ויציבה. מצננים ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
6. חותכים לריבועים ומקשטים באבקת סוכר.

 

דרג: