בראוניז שוקו-גבינה

בראוניז שוקו-גבינה. השידוך המושלם: אין כמו טעמו וצבעו של השוקולד, כדי להדגיש את טעמה ומרקמה המיוחד של גבינה אפויה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בראוניז שוקו-גבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • 3 ביצים
  • 300 גרם (½1 כוסות) סוכר
  • 70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו כהה
  • 100 גרם (2/3 כוס) קמח
  • לשכבת גבינה:
  • 250 גרם (1/3 גביע) גבינה לאפייה 5% מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 1 ביצה
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. ממיסים שוקולד מריר וחמאה במיקרוגל או בסיר ומערבבים לתערובת אחידה. מקררים לטמפ’ החדר.
3. מערבלים ביצים וסוכר במיקסר כ-7 דקות לקבלת קצף בהיר.
4. מקפלים פנימה את השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מנפים קקאו וקמח מעל תערובת השוקולד ומקפלים פנימה. יוצקים לתבנית.
5. מערבבים את כל חומרי מלית הגבינה, ויוצקים איים לבנים על השוקולד בעזרת כף.
6. אופים כ-40 דקות, עד שהתערובת יציבה אבל עדיין עסיסית מאוד. מצננים במקרר במשך לילה. חותכים לריבועים ומגישים בטמפ’ החדר.

דרג: