בראוניז שוקולד מריר, גבינת שמנת ושוקולד לבן

מי לא אוהב בראוניז? תמיד כיף שיש בבית למשפחה או לאורחים מזדמנים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בראוניז שוקולד מריר, גבינת שמנת ושוקולד לבן
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: תבנית בגודל 30X27 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גרם שוקולד מריר משובח שבור לקוביות
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • 4 ביצים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 4 כפות ברנדי
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם אגוזי מלך שבורים גס
  • לגבינת שמנת-
  • 150 גרם נפוליאון בטעם טבעי
  • 30 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • 50 גרם שוקולד לבן מגורר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), ממיסים בסיר כפול על אדים את השוקולד והחמאה, מקציפים את הביצים והסוכר לקבלת קציפה בהירה, מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים דקה.
2. מוסיפים אבקת קפה נמס, ברנדי, קמח, מלח ואגוזים ומערבבים לתערובת. יוצקים לתבנית.
3. מקציפים את גבינת השמנת עם החמאה, מוסיפים סוכר, ביצה קמח ושוקולד לבן ומערבבים. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית במספר מקומות ובעזרת קצה של כף עץ מערבבים מעט את הגבינה עם שכבת השוקולד, כך שהשוקולד והגבינה יתערבבו וייראו כמו שיש.
4. אופים כ- 45 דקות, מצננים, חותכים לריבועים ושומרים בקופסה סגורה.
 
דרג: