בראוניז שוקולד וריבת חלב

עוגת בראוניז משודרגת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בראוניז שוקולד וריבת חלב
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות/תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבראוניז
  • 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 150 גרם חמאת "תנובה"
  • 150 גרם סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם קמח
  • 5 כפיות גדושות ריבת חלב
  • לקישוט
  • 3 כפות ריבת חלב

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
2. בקערה גדולה ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.
3. מוסיפים סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, תוך טריפה בין הוספה להוספה, עד שהתערובת אחידה.
5. מוסיפים קמח וטורפים רק עד שהוא נטמע בתערובת.
6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים.
7. בעזרת כפית יוצרים תלוליות ריבת חלב על גבי הבראוניז.
8. אופים במשך כ-18-23 דקות או עד שהבראוניז מתייצב בצדדים אך עדיין מעט רוטט במרכז.
9. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני שחותכים לריבועים.
10. חותכים את הבראוניז לריבועים בגודל הרצוי.
11. קישוט: מחממים את ריבת החלב במיקרוגל עד שהיא מעט נוזלית.
12. מקשטים כל ריבוע בראוני במעט ריבת חלב מעל בהגשה.
דרג: