בראוניז שוקולד וגבינה בכוס

ספק עוגה, ספק קינוח, שום ספק לגבי ההצלחה אצל ילדים בכל הגילאים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בראוניז שוקולד וגבינה בכוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 24 כוסות בנפח 80 מ”ל

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם חמאת “תנובה”
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח מנופה
  • 25 גרם שקדים טחונים לאבקה
  • לגבינה:
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת “נפוליאון” 30% בטעם טבעי
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% של “תנובה”
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 3 ביצים
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית משחת וניל או תמצית וניל

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מכינים בראוניז: ממיסים חמאה, שוקולד, וניל וסוכר בסיר על אש נמוכה. מערבבים, מסירים מהאש ומוסיפים ביצים תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים קמח ושקדים תוך כדי ערבוב ומעבירים לשקית זילוף. ממלאים את הכוסות עד 1/3 מגובהן.
3. מחממים תנור ל-140 מעלות.
4. מכינים את מלית הגבינה, מרכיבים ואופים: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת מעל השוקולד עד 3/4 מגובה הכוסות.
5. מסדרים את הכוסות בתבנית עם שוליים מלאה במים, ואופים כ-20 דקות או עד שהמאפים יציבים.
 
דרג: