בראוניז שוקולד, גבינה וצימוקים

בראוניז שוקולד, גבינה וצימוקים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בראוניז שוקולד, גבינה וצימוקים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם חמאת "תנובה"
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 50 גרם קמח אורז
  • 3 כפות (25 גרם) אבקת קקאו
  • 25 גרם קמח מצה
  • לשכבת הגבינה:
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת "נפוליאון" 30% בטעם טבעי
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות (30 גרם) קורנפלור
  • 3 ביצים
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה אורגינל 15% "תנובה"
  • מעט תמצית וניל
  • 30 גרם צימוקים

אופן הכנה:


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
2. מכינים את שכבת הבראוניז: ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או על ביין-מארי.
3. מקציפים ביצים עם סוכר כ-7 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מקפלים את התערובת לתוך השוקולד לקבלת תערובת אחידה.
4. מקפלים פנימה את החומרים היבשים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית.
5. אופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות.
6. בינתיים מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים גבינה עם סוכר, קורנפלור, ביצים, שמנת ווניל.
7. יוצקים את תערובת הגבינה על שכבת הבראוניז המעט אפויה ומפזרים צימוקים.
8. אופים כ-30 דקות נוספות או עד שהתערובת יציבה ובמרכז ישנה נקודה קטנה רוטטת.
9. מצננים. מכסים ומשהים את העוגה במקרר למשך לילה. פורסים לקוביות ומגישים.
 

דרג: