בראוניז צ'יז קייק

בואו להכין בקלות בראוניז טעימים בשתי שכבות שיקצרו אינספור מחמאות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ \

צילום: נעמי אבליוביץ \

עיצוב: נעמי אבליוביץ

דרג:
בראוניז צ'יז קייק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12-15 יחידות (תלוי בגודל)

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • רכיבים:
  • לבראוניז:
  • 100 גרם חמאה "תנובה"
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 0.75 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 0.5 כוס קמח
  • 0.25 כפית מלח
  • לגבינה:
  • 1 מיכל גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 16%
  • 0.33 כוס סוכר
  • 0.5 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בראוניז בנייר אפיה.
2. מניחים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים (אמבט מרים) עד שהם נמסו לנוזל. מסירים את הקערה מהאש.
3. מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבול ולאחר מכן מוסיפים את הביצים, תוך כדי ערבול בין אחת לשנייה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבלים לתערובת אחידה, חלקה ומבריקה. שומרים ½ כוס של הבלילה בצד ואת יתר הבלילה מעבירים לתבנית אפיה. בעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
4. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את גבינת השמנת ומערבלים לקרם תפוח ואוורירי. מוסיפים את הסוכר והווניל ומערבלים. מוסיפים את הביצה הטרופה ומערבלים.
5. יוצקים מעל שכבת השוקולד את בלילת הגבינה ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
6. בעזרת כף מניחים תלוליות של תערובת השוקולד ובעזרת סכין חדה מציירים פיתולים, לאפקט שיש. יש להקפיד שלא להגזים עם ציור הפיתולים על מנת שהאפקט לא יאבד. 
7. אופים בתנור עד שהעוגה התייצבה במרכזה, כ- 30 דקות. קיסם שמחדירים במרכזה צריך לצאת לח עם פירורים ויש להקפיד שלא לאפות את העוגה יותר מדי.
8. מניחים להתקרר לגמרי לפני שמכסים ומצננים במקרר. כעבור כמה שעות מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים על קרש חיתוך וחותכים לריבועים.
דרג: