בראוניז ומוס שוקולד

מתכון שוקולד קלאסי לאירוח מושלם

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בראוניז  ומוס שוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 20 מנות /תבנית מלבנית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 חמאת "תנובה"
  • 2 כוס קמח תפוח אדמה
  • למוס שוקולד:
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 8 גרם אבקת ג'לטין מושרת בתוך 50 מ"ל מים עד ספיגה מוחלטת של הג'לטין
  • 8 חלמונים מביצים בגודל L
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן
  • לבראוניז:
  • 4 ביצים גודל L
  • 1 כוס סוכר
  • 300 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

הכנה
1. אופן הכנת הבראוניז: ממיסים שוקולד וחמאה על "בן מארי" עד להמסה מלאה ואיחוד ביניהם.
2. מערבבין ביצים וסוכר במטרפה.
3. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה אל תוך תערובת הביצים בהדרגה ותוך ערבוב.
4. מוספים פנימה את הקמח ומערבבים היטב.
5. יוצקים את התערובת לתוך תבנית מלבנית 30X25 מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים בחום של 180 מעלות כ20-30 דקות. בעזרת קיסם יש לבדוק אם הגענו לשלב האפייה הרצוי על ידי הכנסת הקיסם בצדדי התבנית ולא במרכז, וזאת משום שמרכז העוגה אמור להישאר לח.

אופן הכנת מוס השוקולד:
1. מרתיחים 200 מ"ל שמנת מתוקה, מוסיפים את הג'לטין המושרה ומערבבים עד שהג'לטין התמוסס לחלוטין.
2. ממיסים את השוקולד בעזרת "בן מארי".
3. בעזרת מטרפה מערבבים את החלמונים, מוסיפים בזהירות את השמנת החמה תוך כדי ערבוב מתמיד.
באותו אופן מוסיפים את השוקולד המומס.
4. מקציפים את 750 מ"ל שמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
5. נותנים למוס להתייצב במקרר.

לסיום:
יש לחתוך את הבראוניז לגודל הרצוי, למרוח את המוס שוקולד ולגרד שוקולד מריר מלמעלה.
דרג: