בראוניז גבינה

שדרוג למתכון הבראוניז הקלאסי: שכבה נוספת של קרם גבינה וציפוי שמנת שוקולדי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בראוניז גבינה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כפית נס קפה
  • 50 מ"ל ברנדי משובח
  • 120 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 80 גרם קמח
  • קורט אבקת אפייה (5 גרם)
  • לגבינה:
  • 200 גרם גבינה לבנה 9%
  • 2 ביצים מספר 2
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15%
  • לציפוי:
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

הכנה:
1. מכינים את הבראוניז: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל. מוסיפים את הנס קפה והברנדי ומערבבים.
2. בקערה נפרדת מערבבים במטרפה ידנית את הביצים והסוכר עד לתערובת אוורירית. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים, ולאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
3. מעבירים את התערובת לתבנית קפיץ בקוטר 26 ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, למשך 25-30 דקות.
4. מניחים להתקרר בטמפ' החדר.
5. מכינים את הגבינה: בעזרת מטרפה ידנית מערבבים בקערה את כל החומרים למעט הפודינג.
6. מוסיפים את הפודינג ומערבבים.
7. מוזגים את הגבינה מעל הבראוניז המצונן ואופים פעם נוספת עם הגבינה בחום של 160 מעלות, למשך 30 דקות.
8. לאחר קירור מכניסים למקרר למספר שעות.
9. מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השמנת והשוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה ומחזירים למקרר עד להגשה.
דרג: