בראוניז בציפוי שקדים בקרמל ושוקולד השף הלבן

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: לאה שקורי

דרג:
בראוניז בציפוי שקדים בקרמל ושוקולד השף הלבן
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 25 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לטבליות
  • 1 כוס קמח
  • 1.5 כוסות סוכר
  • כפית קקאו
  • 0.25 כפית אבקת אפייה
  • 4 ביצים
  • לשקדים:
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם שקדים טבעיים,בקליפתם
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 1 מיכל שמנת לבישול מופחתת שומן 10 אחוז מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
לבראוניז:  1.מחממים את התנור לחום בינוני -גבוה [175 מעלות] 2.משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה ,  3.בסיר בינוני ממיסים על להבה בינונית את השוקולד והחמאה 4.תוך כדי ערבוב מסירים מהלהבה ומוסיפים את הסוכר,הקמח ,הקקאו ואבקת האפייה , 5.מערבבים ומוסיפים את הביצים, 6.מקציפים קלות ומעבירים לתבנית,  7.מחליקים את פני הבלילה ואופים 30 דקות , 8.מוציאים מהתנור ומפרידים את השוליים בעזרת סכין כל עוד העוגה חמה  9.,מעבירים למקרר לצינון לשעתיים לפחות,
לשקדים:  1.בסיר בינוני שמים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה 2.מוסיפים את השקדים ומערבבים בהתמדה ,עד שהסוכר מתחיל להראות כמו חול לבן, 3.מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שמתקבל קרמל זהוב,  4.כאשר רוב השקדים מצופים בקרמל מסירים מהלהבה ושופכים את תכולת הסיר על נייר פרגמנט או משטח סיליקון, 5.מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר ומפריידים את השקדים שנדבקו זה לזה תוך כדי שבירת הקרמל,
לציפוי:  1.בסיר קטן מחממים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית את השמנת והחלב עד להעלמת כל הגושים,
2.מפזרים את השקדים על הבראוניז ,יוצקים מעל את הציפוי ומחלקים את פני הבראוניז ,
3.מצננים כ-30 דקות במקרר וחותכים לקוביות בראוניז בגודל הרצוי,
דרג: